Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Inwoners willen bomen aan weerszijden Singel

Logo Snoeien BomenDe inwoners van Woerden willen in meerderheid dat bomen aan weerszijden van de Singel komen te staan. Dit blijkt uit de resultaten van een enquête die de gemeente heeft gehouden.

Op termijn worden een aantal wegen langs het Singelprofiel gereconstrueerd, waarbij bomen zullen moeten verdwijnen. De gemeente Woerden heeft echter geen helder kader voor de boomstructuur langs de Singel. In mei dit jaar hebben de inwoners hun mening hierover kenbaar kunnen maken. Er zijn 800 geldige stemmen uitgebracht. De gemeenteraad moet zich nu een mening gaan vormen over het voorstel van het gemeentebestuur om de voorkeur van de inwoners te volgen. Er worden dan ca. 360 bomen aangeplant aan weerszijden van de Singel. De benodigde investering hiervoor bedraagt meer dan 700 duizend euro. Het voorstel wordt besproken tijdens de Politieke Avond op 10 januari.

Archieffoto: Gemeente Woerden
52 bomen

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties