Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Gemeentelijke heffingen gaan omhoog

Logo Gemeente Woerden 1De gemeentelijke heffingen van de gemeente Woerden gaan volgend jaar omhoog. Dit heeft de gemeenteraad onlangs besloten. Vooral de reinigingsheffing stijgt...

sterk, met meer dan 5 procent. Het tarief voor een meerpersoonshuishouden gaat met 21 euro per jaar omhoog. Maar de teruggaaf die bewoners ontvangen als ze de containers minder vaak aanbieden, stijgt echter niet. Die blijft 20 euro als de container minder dan 5 keer aan de straat wordt gezet. Ook de rioolheffing gaat omhoog, met ca. 2 procent. Deze stijging komt overeen met de inflatie voor 2019, zoals het Centraal Planbureau die verwacht. De hondenbelasting stijgt relatief minder en gaat met een paar dubbeltjes omhoog naar 26 euro.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties