Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Kamerik zakt harder dan verwacht

Logo Kamerik mapsDe bodem in Kamerik is sneller gedaald dan verwacht. Dat komt mogelijk door de droogte van het afgelopen jaar. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een informatiebrief aan de gemeenteraad.

In Kamerik en Kanis wordt de bodem voortdurend in de gaten gehouden om te zien hoeveel deze daalt. Dat gebeurt door een daarin gespecialiseerd bedrijf. Hoewel de exacte meetresultaten van dit jaar nog niet binnen zijn, is nu al te zeggen dat de droogte er voor gezorgd heeft dat de bodem sneller daalde.

De meetresultaten worden gebruikt om in te kunnen schatten hoe lang wegen mee gaan en hoe vaak er onderhoud aan zal moeten worden verricht. Zo wordt er onder meer gekeken naar oplossingen voor de Van Teylingenweg.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties