Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Hogere strafmaat rond jaarwisseling

Logo Vrouwe JustitiaHet Openbaar Ministerie heeft bij monde van de hoofdofficier van justitie medegedeeld dat ook dit jaar feestverstoorders extra aangepakt zullen worden.

Bij de jaarwisseling gerelateerde strafzaken kan een verzwaringsfactor van vijfenzeventig procent worden toegepast, afhankelijk van de overtreding en de verdachte. Ook het onder invloed van alcohol zijn kan strafverzwarend werken. Voor agressie tegen hulpverleners zoals politie, ambulancepersoneel en brandweer kan zelfs een verzwaring van tweehonderd procent worden toegepast.

Bij het in bezit hebben en afsteken van zwaar illegaal vuurwerk worden nog zwaardere straffen opgelegd. Dit kan zelfs leiden tot een gevangenisstraf.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties