Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Burgemeester Molkenboer opnieuw bedreigd

Logo Victor MolkenboerWoerdens burgemeester Victor Molkenboer is opnieuw bedreigd. Op een muur bij het winkelcentrum Tournoysveld is met grote letters de tekst "Molkenboer oorlog 30 te gaan" geschreven. 

In het verleden zijn er al vaker bedreigingen aan het adres van de burgemeester geschreven in de stad. Er werd toen een verband gelegd met de georganiseerde drugscriminaliteit, maar de daders zijn nooit gevonden.

De gemeente Woerden wil niet reageren op deze nieuwe bedreiging. De politie heeft de zaak in onderzoek. Na een toename van het aantal autobranden in de gemeente wordt er vaker gesurveilleerd. Een politiewoordvoerder zegt tegen RTV Utrecht erg alert te zijn. "Niet alles is te zien en we kunnen nooit op alle plekken tegelijk zijn." Hij roept de Woerdenaren op om ook extra alert te zijn. Waar de tekst "30 te gaan" naar verwijst is onduidelijk.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties