Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Tarieven waterschapsbelasting 2019 omhoog

Logo Hoogheemraadschap De Stichtse RijnlandenDe belasting op afvalwaterzuivering en het beheer van de waterhuishouding gaat in 2019 met gemiddeld vijf euro omhoog. Dit laat het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden weten op zijn website.


Uitzonderingen zijn de agrarische bedrijven en gemeenten. Om in de toekomst de kosten in deze sector te kunnen dekken, krijgen die een veel hogere stijging van ruim negen procent.

De stijging is het gevolg van inflatie maar ook de klimaatverandering zoals droogte, wateroverlast en bodemdaling spelen mee. Bovendien wordt door het waterschap gespaard voor een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties