Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Verscherpt toezicht Careyn opgeheven

Logo Careyn 2De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op zorginstelling Careyn, met vestigingen in Woerden, Maarssen en Utrecht, opgeheven.

Dit na jarenlange kritiek op de kwaliteit van de zorg in een aantal verpleeghuizen van Careyn, die ondermaats werd genoemd. Careyn is een grote zorgorganisatie die intensieve zorg aan bijna tweeduizend ouderen op zes locaties verleent.

Volgens de inspectie zijn er inmiddels verbeteringen doorgevoerd en zijn er momenteel geen specifieke aanvullende toezichtactiviteiten meer nodig. De toekomst van de zorginstelling heeft wel op het spel gestaan.
De inspectie had een dwangsom kunnen opleggen en bij het niet kunnen verlenen van goede zorg had Careyn uiteindelijk opgedeeld moeten worden.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties