Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Aalsmeerbaan bedreiging voor Woerden

Logo Vliegtuig1Woerden is aangehaakt bij bestuurlijk overleg over de groei van Schiphol. Vertegenwoordigd door Nieuwkoop praat Woerden samen met een aantal andere gemeenten mee over ...

de ontwikkelingen van de luchthaven. In de discussie rondom groei van Schiphol is voor Woerden vooral het onderwerp van de 4e baan ofwel de Aalsmeermeer, van belang. Vliegtuigen die die baan voor start en landing gebruiken, zorgen voor geluidsoverlast aan de noordkant van Woerden.

Gemeenten zoals Woerden hebben geen bevoegdheden m.b.t. de luchtvaart, Die liggen bij het Rijk. Wel betrekt het Rijk de overheden uit de regio rondom Schiphol bij haar beleid. Dat gebeurt onder meer via de omgevingsraad Schiphol waarin overheden, bewoners, milieubeweging, en het bedrijfsleven zijn vertegenwoordigd.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties