Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Nieuw type zijlader voor RMN

Logo VuilniswagenVanaf januari 2019 gaat Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in een aantal gemeenten waaronder Nieuwegein en IJsselstein een nieuw type zijlader gebruiken.

De afvalcontainers (kliko's) worden dan geleegd met behulp van zijladers die twee containers tegelijk kunnen legen. Een grijparm, 'grabber' aan de zijkant van de vuilniswagen, pakt één of twee containers tegelijk op en leegt ze bovenin het voertuig. Voor de bediening is slechts een medewerker nodig. De medewerker doet het werk nog steeds alleen met een joystick, beeldscherm en een set grote spiegels. Op deze manier kunnen de kosten voor de inzameling van afval- en grondstoffen verder worden verlaagd. RMN zegt dat de nieuwe manier van werken geen gevolgen heeft voor mensen in vaste dienst.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties