Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Nieuw type zijlader voor RMN

Logo VuilniswagenVanaf januari 2019 gaat Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in een aantal gemeenten waaronder Nieuwegein en IJsselstein een nieuw type zijlader gebruiken.

De afvalcontainers (kliko's) worden dan geleegd met behulp van zijladers die twee containers tegelijk kunnen legen. Een grijparm, 'grabber' aan de zijkant van de vuilniswagen, pakt één of twee containers tegelijk op en leegt ze bovenin het voertuig. Voor de bediening is slechts een medewerker nodig. De medewerker doet het werk nog steeds alleen met een joystick, beeldscherm en een set grote spiegels. Op deze manier kunnen de kosten voor de inzameling van afval- en grondstoffen verder worden verlaagd. RMN zegt dat de nieuwe manier van werken geen gevolgen heeft voor mensen in vaste dienst.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties