Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Inwonersaantal Vianen groeit harder dan Utrecht

Logo CBSStad Utrecht heeft er het afgelopen jaar 5000 inwoners bijgekregen. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige bevolkingscijfers tot en met november 2018. De stad hoort net als de andere...

grote steden bij de grootste groeiers van het afgelopen jaar.

Vianen groeide relatief nog meer dan Utrecht, blijkt uit cijfers van het CBS. De bevolking groeide relatief het sterkst in de kleinere gemeenten rondom de grote steden. In de regio Utrecht gaat het bijvoorbeeld om Vianen en De Ronde Venen.

In Utrecht was de aanwas vanuit het buitenland veel geringer en was er zelfs sprake van een klein binnenlands vestigingsoverschot. Volgens het CBS heeft nieuwbouw in dit soort gemeenten ervoor gezorgd dat mensen makkelijker de grote stad verruilen voor een naastgelegen gemeente.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties