Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Gemeente verder met sloop Turfmarktkerk

Logo sloopIn de gemeente Gouda heeft de rechter uitspraak gedaan in de zaak Turfmarktkerk en geoordeeld dat er geen aanleiding is om het bestuursbesluit voor de sloop van de kerk te schorsen.

Dat betekent dat de gemeente verder kan gaan met de sloop van de Turfmarktkerk.

De kerk zal onder toeziend oog van de gemeente worden gesloopt tot op veilige hoogte, waarna de eigenaar verder zelf kan besluiten wat er gebeuren moet.

De eigenaar van de Turfmarktkerk had de rechter eind november verzocht om een voorlopige besluit te treffen om te voorkomen dat de gemeente verder kon gaan met de sloopwerkzaamheden. De rechter gaat hier niet in mee.

Volgens de gemeente is er nog altijd voldoende aanleiding om de kerk zo snel mogelijk te slopen.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties