Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Rioolgemaal Fuchslaan krijgt groen dak

Logo GrasbetontegelHet rioolgemaal aan de Professor Leonard Fuchslaan in Tuindorp is het eerste gemaal in Utrecht met een groen dak. Het dak van 90m² kan hierdoor per regenbui 4000 liter water opnemen.

Groene daken met beplanting helpen voorkomen dat het riool overstroomt bij hevige regenbuien.

Op het groene dak van het rioolgemaal aan de Leonard Fuchslaan staan vier soorten kruiden en vetplantjes. Voor de toekomst worden ook andere dakbedekkingen onderzocht zoals zonnepanelen, witte daken en een zogenoemd polderdak dat overtollig regenwater opslaat.

Meer groen, ook op daken en gevels, en meer plekken om water op te vangen moeten de nadelige gevolgen van wateroverlast, hitte en droogte tegengaan.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties