Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Meer geld voor Utrechters met een laag inkomen

Logo geld euroDe gemeente Utrecht trekt vanaf 1 januari een half miljoen euro extra uit voor groepen Utrechters met een laag inkomen. Zo stijgt het bedrag van de Individuele Inkomenstoeslag...

voor alleenstaanden. Daarnaast komen stellen met kinderen op het voortgezet onderwijs eerder in aanmerking voor deze toeslag.

Uit eerder onderzoek van het Nibud blijkt dat deze groepen het extra geld het beste kunnen gebruiken. Utrechters die langer dan drie jaar een laag inkomen hebben en jonger zijn dan de AOW-leeftijd komen in aanmerking voor de Individuele Inkomenstoeslag.

De toeslag gaat voor alleenstaanden van €200 naar €225 per jaar. Voor stellen met kinderen op het voortgezet onderwijs is de inkomensgrens verruimd.

Ook is de Bijzondere Bijstand verruimd, waardoor meer Utrechters ervoor in aanmerking komen en de vergoeding hoger is.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties