Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Kans op lekkende boorput Papekopveld

Logo Laat woerden niet zakkenDe kans bestaat dat de afgesloten boorput van Papekopveld lekt. Volgens een TNO-rapport is dit namelijk bij ruim vijftien procent van de boorputten voor olie- of gaswinning in ...

Nederland het geval, schrijft het AD. Milieudefensie en 'Laat Woerden niet Zakken' willen dat deze lekkages nader worden onderzocht. De boorput Papekopveld ligt voor een deel onder de wijk Molenvliet in Woerden, maar ook nabij een drinkwatervoorziening.

Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand, maar in de praktijk blijken er voldoende voorbeelden te zijn van boorpijpen die ineens gaan lekken door trillingen in de bodem en verzakkingen. Hierdoor komt het methaangas in aanraking met het grondwater of in de lucht terecht.
Milieudefensie wil dat Staatstoezicht op de Mijnen het onderzoek uitvoert. 'Laat Woerden niet Zakken' pleit ervoor dat het door een onafhankelijk instituut gebeurt.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties