Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Schoon en fris het nieuwe jaar in!

Logo Kerstboom ballenEven als vorige jaren organiseert Woerden weer een inzamelactie van kerstbomen. 'Wat is er nou lekkerder dan het nieuwe jaar met een schoon en fris huis te beginnen?', schrijft ...

de gemeente op haar website 'De kerstdecoratie, waaronder de kerstboom, mag het huis weer uit! Maar wat doet u met de kerstboom?'
Op zaterdag 12 januari zamelt de gemeente Woerden kerstbomen in en kunnen kinderen op verschillende inleverlocaties hun verzamelde kerstbomen inleveren. Zij ontvangen hiervoor 50 eurocent. Deze actie is speciaal voor kinderen bedoeld en er kunnen maximaal tien bomen per kind worden ingeleverd.

De kerstbomen worden versnipperd en bewerkt. Daarna worden ze onder meer hergebruikt als bodem en afdeklaag van parken en wandelgebieden, compost en in kattenbakkorrels.

 

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties