Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Waterschap bouwt moderne vispassages

Logo Hoogheemraadschap De Stichtse RijnlandenHoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft momenteel de renovatie van een aantal watergemalen in de regio in uitvoering. Hierbij worden tegelijkertijd ...

moderne vispassages aangelegd. Dit zijn innovatieve constructies in het water die ervoor zorgen dat vissen barrières als gemalen of stuwen kunnen passeren. Ook wordt gekeken of de vismigratie kan worden verbeterd.

Het gaat om het gemaal Westeinde van Waarder, ook wel 'Net op Tijd' genoemd, waarvan de werkzaamheden eind maart moeten zijn afgerond, en het gemaal Meijepolder bij Bodegraven. Daar duurt de renovatie tot eind september dit jaar.

In 2018 zijn ook al vispassages aangelegd naast de gerenoveerde stuwen Weijland en De Bree bij Nieuwerbrug.

Foto: Hoogheemraadschap De Stihtse Rijnlanden

01 waterschap

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties