Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Gemaal Snel en Polanen onder handen genomen

Logo Hoogheemraadschap De Stichtse RijnlandenHet gemaal Snel en Polanen aan de Polanerzandweg in Woerden wordt binnenkort onder handen genomen. De bestaande grofvuil roosterreiniger installatie ...

wordt vervangen door een nieuwe goed functionerende automatische installatie. Het uit 1992 daterende systeem is sterk verouderd en geeft veel technische problemen. Het is niet betrouwbaar en valt regelmatig in storing. De leverancier maakt dit product al jaren niet meer en er zijn geen goede onderdelen meer leverbaar. Bij uitval van de grofvuil roosterreiniger en behoorlijke regenval slaat het grofvuil rooster snel dicht met drijfvuil. Gevolg is dat het gemaal in storing gaat en er geen water meer afgevoerd kan worden. Bij zware regenval kan dan wateroverlast in de wijk ontstaan.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De werkzaamheden op locatie zullen tussen juni en augustus worden uitgevoerd.

Foto: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
Het gemaal Snel & Polanen

02 polanen

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties