Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Slechtzienden kunnen CDA-programma lezen

Logo BrailleHet CDA-verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten kan nu ook door slechtzienden en blinden worden gelezen, want de christendemocraten hebben hun ...

programma ook in brailleschrift laten vertalen. Het in braille vertaalde verkiezingsprogramma "Nu bouwen aan Utrecht" is afgelopen vrijdag, op Wereld Brailledag, door CDA-lijsttrekker Derk Boswijk, uitgereikt aan Marjolein Lindhout, die slechtziend is. Boswijk vertelt dat hij al vroeg in aanraking kwam met braille doordat Marjolein bij hem op de Julianaschool in Wilnis in de klas zat.

Volgens Lindhout zijn meer dan 316 duizend mensen in Nederland slechtziend of blind. De komende jaren stijgt dit aantal met circa 20 procent juist ook door de vergrijzing in ons land. Er zijn meer hulpmiddelen beschikbaar, zoals gesproken teksten, maar niet iedereen heeft daar zomaar toegang toe. Dan is dit een goed signaal, aldus Lindhout.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties