Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Slechtzienden kunnen CDA-programma lezen

Logo BrailleHet CDA-verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten kan nu ook door slechtzienden en blinden worden gelezen, want de christendemocraten hebben hun ...

programma ook in brailleschrift laten vertalen. Het in braille vertaalde verkiezingsprogramma "Nu bouwen aan Utrecht" is afgelopen vrijdag, op Wereld Brailledag, door CDA-lijsttrekker Derk Boswijk, uitgereikt aan Marjolein Lindhout, die slechtziend is. Boswijk vertelt dat hij al vroeg in aanraking kwam met braille doordat Marjolein bij hem op de Julianaschool in Wilnis in de klas zat.

Volgens Lindhout zijn meer dan 316 duizend mensen in Nederland slechtziend of blind. De komende jaren stijgt dit aantal met circa 20 procent juist ook door de vergrijzing in ons land. Er zijn meer hulpmiddelen beschikbaar, zoals gesproken teksten, maar niet iedereen heeft daar zomaar toegang toe. Dan is dit een goed signaal, aldus Lindhout.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties