Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Woerdense dominee steunt Nashville document

Logo BijbelDominee W.A. Zondag van de Gereformeerde Gemeente Woerden onderschrijft de inhoud van het Nashvilledocument, ook wel het antihomopamflet genoemd.

Afgelopen weekend verklaarden honderden protestantse predikanten en voorgangers hun steun aan het document. Tegen RPL zegt dominee Zondag dat het document de visie van zijn kerk weergeeft. In het document staat onder meer dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw en verder dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Zondag vindt dat het tijd wordt dat dit standpunt in onze kerken in het publiek debat wordt ingebracht. De Woerdense dominee sluit niet uit dat zijn steun voor het document gevolgen voor zijn reputatie zal hebben. Hij is niet bang voor die gevolgen. Het door justitie aangekondigde onderzoek naar mogelijk strafbaarheid ziet Zondag met vertrouwen tegemoet want er is volgens hem geen sprake van het aanzetten tot haat.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties