Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Woerdense dominee steunt Nashville document

Logo BijbelDominee W.A. Zondag van de Gereformeerde Gemeente Woerden onderschrijft de inhoud van het Nashvilledocument, ook wel het antihomopamflet genoemd.

Afgelopen weekend verklaarden honderden protestantse predikanten en voorgangers hun steun aan het document. Tegen RPL zegt dominee Zondag dat het document de visie van zijn kerk weergeeft. In het document staat onder meer dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw en verder dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Zondag vindt dat het tijd wordt dat dit standpunt in onze kerken in het publiek debat wordt ingebracht. De Woerdense dominee sluit niet uit dat zijn steun voor het document gevolgen voor zijn reputatie zal hebben. Hij is niet bang voor die gevolgen. Het door justitie aangekondigde onderzoek naar mogelijk strafbaarheid ziet Zondag met vertrouwen tegemoet want er is volgens hem geen sprake van het aanzetten tot haat.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties