Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

Gouda dure stad om in te wonen

Logo Gemeente GoudaHet wonen in Gouda is ongeveer anderhalf keer duurder dan het wonen in een stad als Woerden. Een jaar in Gouda wonen kostte een eenpersoonshuishouden vorig jaar 915...

euro en een meerpersoonshuishouden 982 euro. Dit meldt deGouda.nl. Een van de belangrijkste reden hiervan is de rioolheffing. Tot 2014 leende Gouda geld om de kosten voor het riool op te brengen, de zogenoemde ‘rioolkredieten’. Stijgende rentelasten waren het gevolg.

Om deze situatie te keren besloot het College van B&W in 2014 rioolheffing te vorderen. Een veelgehoord argument voor de hoge rioleringskosten in Gouda is de verzakking. Onderhoud en beheer blijken op een zakkende veenbodem tot wel 2x zo duur zijn als op stevige grond.

In Gouda kostte de riolering vorig jaar 442 euro en in Woerden werd 185 euro rioolheffing berekend.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties