Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

In de ochtend is het bewolkt. In de middag breekt geleidelijk de zon door. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. Het kwik komt niet veel hoger dan 12°C. De nacht verloopt helder en daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. Zondag is er een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot matige wind wordt noordwest. In de middag geeft de thermometer 10°C aan.

Foto: Mees en voorjaarsbloemen in Woerden.

meesj2606

 

Gouda dure stad om in te wonen

Logo Gemeente GoudaHet wonen in Gouda is ongeveer anderhalf keer duurder dan het wonen in een stad als Woerden. Een jaar in Gouda wonen kostte een eenpersoonshuishouden vorig jaar 915...

euro en een meerpersoonshuishouden 982 euro. Dit meldt deGouda.nl. Een van de belangrijkste reden hiervan is de rioolheffing. Tot 2014 leende Gouda geld om de kosten voor het riool op te brengen, de zogenoemde ‘rioolkredieten’. Stijgende rentelasten waren het gevolg.

Om deze situatie te keren besloot het College van B&W in 2014 rioolheffing te vorderen. Een veelgehoord argument voor de hoge rioleringskosten in Gouda is de verzakking. Onderhoud en beheer blijken op een zakkende veenbodem tot wel 2x zo duur zijn als op stevige grond.

In Gouda kostte de riolering vorig jaar 442 euro en in Woerden werd 185 euro rioolheffing berekend.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties