Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Reem Bakker: Lokale democratie werkt niet goed

Logo Reem BakkerFractie Bakker maakt zich zorgen over het functioneren van de democratie in Woerden en heeft hierover vragen gesteld aan het college. De noodzakelijke controlemechanismen ...

werken niet of worden door het gemeentebestuur buitenspel gezet.
Aanleiding is een brief van de provincie Utrecht waarin gesteld wordt dat de hoge schuldenpositie van de gemeente Woerden een risicofactor vormt en dat in de begroting 2019 een aantal besparingen op loonkosten onvoldoende zijn gespecificeerd. Raadsvragen hierover zijn door het college van de hand gewezen. Een door de oppositiepartijen ingediende motie om de schulden te beperken haalde het niet doordat steun vanuit de coalitie achterwege bleef.

Bakker vindt dat het college te weinig weerstand krijgt om de lokale democratie goed te laten functioneren. Dit komt volgens hem door kritiekloze coalitiepartijen en het al een jaar lang ontbreken van een adviserende rekenkamercommissie.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties