Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

Universiteit stopt verkoop waterflesjes

Logo Flesje waterDe Universiteit Utrecht wil de hoeveelheid plastic afval verminderen en stopt daarom met ingang van februari met de verkoop van plastic waterflesjes uit de automaten. Omdat er in Nederland ... 

kwalitatief uitstekend water uit de kraan komt, vindt de onderwijsinstelling deze flesjes overbodig. Men wil zo een bijdrage leveren aan minder CO2 uitstoot en dat past bij de ambitie van de universiteit om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Er zijn voldoende drinkwaterpunten in het gebouw waar de studenten hun eigen flesje kunnen vullen.

Er worden nog wel zogenaamde BOGO flessen verkocht. Dit zijn herbruikbare flessen waarbij voor iedere verkochte fles een exemplaar wordt gedoneerd aan een schoolkind in een ontwikkelingsland.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties