Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

Geen regenboogvlag in Montfoort en Oudewater

Logo RegenboogvlagIn Montfoort en Oudewater is de regenboogvlag niet gehesen als protest tegen de Nashville-verklaring. Dit in tegenstelling tot Woerden en De Ronde Venen waar de vlag wel in top hangt.

Montfoort zegt als regenbooggemeente elke dag voor alle rechten van zijn inwoners op te willen komen. In Oudewater is besloten tijdens de nieuwjaarsreceptie een reactie op de Nashville-verklaring te geven.

Via Facebook laat de SGP-burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve, weten zich niet te herkennen in de Nashville-verklaring en deze dan ook niet te onderschrijven. 'In Oudewater mag je zijn wie je bent. We willen een inclusieve gemeente zijn. Dat vind ik heel belangrijk. In plaats van polarisatie via eenzijdige verklaringen, pleit ik voor een respectvolle en open dialoog', aldus Verhoeve.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties