Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

Scholieren spelen Europees Parlement na

Logo Model Europees ParlementIn het Huis voor de provincie zijn deze week de provinciale voorrondes gestart van het Model European Parliament. Negen middelbare scholen uit Utrecht vormen in deze wedstrijd ...

het Europees parlement en debatteren over maatschappelijke onderwerpen. Het doel van deze debatten is om jongeren meer politiek bewust te maken en inzicht te geven in de werking van de Europese Unie.

De wedstrijd duurt drie dagen en aan het einde wordt een tiental leerlingen uitgekozen die doorgaan naar de landelijke rondes. Veel maatschappelijke onderwerpen zullen de revue passeren waaronder landbouw, volksgezondheid, zelfbeschikking en LHBT. Er doen negen scholen elk met zes leerlingen mee die de functie krijgen van delegatie- of commissielid. Ook levert elke school journalisten die van alles verslagen, interviews en films maken.

Foto: Provincie Utrecht
02 debatteren

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties