Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Hugo Kotestein: Oranje Bolwerk vraagt om zorgvuldigheid

Logo Hugo KotesteinDe stichting Hugo Kotestein dringt er bij de gemeente Oudewater op aan om zorgvuldige afwegingen te maken voor de ontwikkeling van het Oranje Bolwerk in Oudewater.

Dat is volgens de stichting noodzakelijk omdat de locatie direct grenst aan de historische binnenstad, met het Muziekhuis, gelegen aan een gracht met bomen, het kerkhof en veel groen in de omgeving.

Volgens Hugo Kotestein zijn bij de ontwikkeling van het gebied de cultuur historische waarden belangrijker dan de financiën. Bij de bouw in het gebied zou moeten worden gekeken naar de hoogte van de school. Oudewater wil 52 appartementen neerzetten met een bouwhoogte van drie lagen en een optie van een extra laag. Dat plan voldoet volgens Hugo Kotestein geheel niet aan de gestelde criteria. Te veel bouwvolume met een te grote bouwhoogte op deze groene ruimte.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties