Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Wat is een BOA?

Logo Buitengewoon Opsporingsambtenaar BoaEen BOA, oftewel Buitengewoon Opsporings Ambtenaar, zet zich dagelijks in voor de veiligheid en de leefbaarheid in de gemeente, net als brandweer en politie dat doen.

Een BOA heeft, net als de politie, strafrechtelijke bevoegdheden en kan dus strafbare feiten opsporen, proces-verbaal opmaken en een overtreder of verdachte staande houden of aanhouden.
Als 'blauw op straat' letten BOA's tijdens hun ronde op verschillende aspecten die de leefbaarheid in de weg kunnen staan. Denk aan fietsen in een voetgangersgebied of op de stoep, hondenpoep, rondslingerend afval en geluidsoverlast.

Ook houdt een BOA onder meer toezicht op groepen jeugd (jeugdoverlast), vandalisme, drank- en drugsgebruik in de openbare ruimte, niet aangelijnde honden, alcoholverkoop aan minderjarigen en alcoholgebruik en -bezit door minderjarigen, fout geparkeerde voertuigen en overlast in de leefomgeving.

Foto: Gemeente Woerden  
05 boa horeca

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties