Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Nieuwe plek wel of niet naar Anne Frank vernoemen

Logo Anne FrankDe gemeente Utrecht denkt na over een nieuwe plek die naar Anne Frank vernoemd kan worden. Dit meldt RTV Utrecht. Tot nu toe had de stad het Anne Frankplein in Transwijk, maa...

dat plein is na een ingrijpende verbouwing veranderd in een kruising.

In eerste instantie vond de straatnamencommissie dat de kruising de oude naam kon behouden, omdat een plein volgens de commissie niet per se rond hoeft te zijn. Bovendien draagt de plek al decennia de naam van Anne Frank.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU), die deel uitmaakt van de straatnamencommissie, is huiverig om Anne Frank ook op een andere plek te vernoemen.
Het zou tot problemen bij de vindbaarheid kunnen leiden. Hulpdiensten zouden na een melding de verkeerde kant op gestuurd kunnen worden. Maar vanwege de nieuwbouwplannen rond het gebied zegt de straatnaamcommissie nieuwe kansen te zien om over de naam na te denken en meer recht te doen aan Anne Frank.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties