Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Bodegraafse wethouder wil in Oudewater wonen

Logo Gemeente Bodegraven ReeuwijkWethouder Inge Nieuwenhuizen (VVD) van Bodegraven-Reeuwijk vraagt de gemeenteraad om haar een ontheffing te verlenen, zodat zij in de gemeente Oudewater kan gaan wonen.

Dit meldt het AD.

Nieuwenhuizen is sinds mei 2018 wethouder in Bodegraven-Reeuwijk en woont ruim een jaar in Bodegraven. De woning die de wethouder huurt, wordt binnenkort verkocht en daarom moest Nieuwenhuizen op zoek naar een andere woning.

Volgens de Gemeentewet moet een wethouder wonen in de gemeente waar hij of zij bestuurder van is. De gemeenteraad mag een ontheffing voor een jaar verlenen.

Er is een wijziging van de Gemeentewet in de maak. Die moet zo worden aangepast, dat gemeenteraden meer vrijheid krijgen in het toestaan dat een wethouder niet hoeft te verhuizen naar de gemeente waar hij of zij bestuurder van is.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties