Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig lente weer

Een hogedrukgebied bepaalt ons weer de komende dagen. Er is vandaag veel ruimte voor de zon. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Vanmiddag wordt het 12°C. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt even onder het vriespunt. Ook zondag is het zonnig weer. De zwakke wind komt uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 13°C.

Foto: Mees en veel ruimte voor de zon

mees697

Geld voor restauratie beeldengroep Petruskerk

Logo Petruskerk1De provincie Utrecht stelt geld beschikbaar voor restauratie van een middeleeuwse beeldengroep in de Woerdense Petruskerk. De beelden staan in een vitrine achterin de kerk.

Woerdenaar Lex Albers, nauw betrokken bij aanvraag van de subsidie, is blij met de financiële steun. De restauratie gaat zo'n 20.000 tot 30.000 euro kosten. Hoe groot het bedrag zal zijn dat de provincie daaraan bijdraagt, is nog niet bekend.

Overigens is de beeldengroep volgens Albers niet compleet. Er missen nog twee beelden. Hij veronderstelt dat die nog ergens in de grond rond de kerk liggen. De beelden zouden tijdens de beeldenstorm rond de kerk zijn begraven. Een deel is in de jaren 80 teruggevonden.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties