Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Subsidie voor sporten van 55-plussers

Logo SportersDe gemeente Lopik stelt subsidie beschikbaar voor beweeg- en sportactiviteiten die gericht zijn op 55-plussers. Lokale organisaties zoals sportverenigingen, buurtcomités en...

welzijnsstichtingen komen in aanmerking voor deze subsidie. Daartoe besloot onlangs de Lopikse gemeenteraad.

Geïnteresseerden die hun aanvraag indienen vóór 1 mei 2019, kunnen dit jaar nog starten met de activiteiten. De gemeente wil met de extra subsidiemogelijkheden het bewegen en sporten onder 55-plussers stimuleren.

Regelmatig bewegen en sporten bevordert de gezondheid van lichaam en geest. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en gaat obesitas tegen.
De activiteiten kunnen ook helpen bij psychische klachten en het bestrijden van eenzaamheid, omdat inwoners elkaar regelmatig ontmoeten. “Met deze subsidie willen we het beweeg- en sportaanbod voor 55-plussers vergroten.

Gezondheid gaat ook over leefstijl. Het beperkt zich niet tot het domein van de zorgprofessionals. Door gezond gedrag vanaf 55 jaar te stimuleren, bevorderen we ook dat mensen op hoge leeftijd vitaal en actief zijn”, aldus wethouder Van Everdingen.

Foto: Gemeente Lopik
06 sport

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties