Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Afspraken over aanpak tekort middenhuur

Logo WoningbouwBeleggers, woningcorporaties en ontwikkelaars slaan de handen ineen om de komende jaren zevenduizend middeldure huurwoningen in de provincie Utrecht bij te bouwen.

De provincie heeft relatief weinig middeldure huurwoningen. Toch zijn steeds meer huishoudens aangewezen op deze vrije sector huurwoningen. Een hypotheek voor een koopwoning kunnen ze niet krijgen en ook voor sociale huur komen ze niet in aanmerking.

Afspraken over hoe het tekort aangepakt dient te worden, staan in het 'Utrechts Biedboek Middenhuur'. Het Biedboek is het resultaat van de Actie Agenda Woningmarkt 2018-2021, die de Provincie Utrecht samen met 123 woningmarktpartners opstelde.
De partijen achter het biedboek voelen zich medeverantwoordelijk voor het vinden van een oplossing voor deze groep mensen die tussen wal en schip raakt.

Om voortgang in de samenwerking te houden, is een taskforce middenhuur opgericht. Deze deelt kennis over middenhuur, versnelt processen en versterkt de samenwerking tussen beleggers, woningcorporaties, ontwikkelaars en gemeenten.

Het platform Utrechts Biedboek Middenhuur staat open voor andere partijen om zich aan te sluiten.

Foto: Provincie Utrecht
06 woning

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties