Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Kappen met bomenkap in Utrecht

Logo BomenkapDe Utrechtse Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de verregaande ontbossing in de provincie Utrecht. Organisaties zoals...

Staatsbosbeheer moeten momenteel hoofdzakelijk voor eigen inkomsten zorgen. Houtkap kan dan geld opleveren.
Natuurrijke bossen worden ingeruild voor productiebossen, waar natuurwaarden een ondergeschikte rol spelen.

Aanleiding voor de vragen zijn kritische geluiden van oud-directeur Staatsbosbeheer Frits van Beusekom in de media. Zo kampt, volgens zijn zeggen, de Utrechtse Heuvelrug met kaalslag en verlies aan natuurbos.
Ook de Statenfractie van de Partij voor de Dieren concludeert door vele publieksmails en het herhaaldelijk sneuvelen van duizenden bomen ten gunste van infrastructurele projecten, dat er een trend heerst van structurele ontbossing. “Wij roepen de provincie op haar wettelijke plicht om de natuur te beschermen op te pakken.
Wij zien ook dat de natuur onder druk staat door voortdurende rijksbezuinigingen, maar bomen kappen kan en mag nooit de oplossing zijn”, aldus fractievoorzitter Hiltje Keller.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties