Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Helft Woerdenaren shopt niet in hun gemeente

Logo WinkelwagenIets meer dan de helft van de Woerdenaren blijft het winkelen in Woerden trouw en de overige inwoners gaan naar omliggende plaatsen of doen hun inkopen bij webshops.

Dit blijkt uit het Randstad Koopstromenonderzoek. Van het Woerdense bestedingspatroon gaat 14% naar Utrecht, maar ook andere steden zijn in trek. Het totale uitgavenpatroon van Woerden dat in de eigen stad wordt besteed is 85,6 miljoen euro en 41,6 miljoen elders. Omgekeerd trekt Woerden ook winkelend publiek uit omliggende plaatsen aan. Dit maakt zo'n 20% uit van het totaal aantal winkelbezoekers.

De laatste twee jaar is de winkelleegstand in Woerden flink afgenomen. Vastgoedspecialist Gerard Kremers zegt in het AD dat er meer mensen naar de binnenstad van Woerden komen omdat er meer aparte winkels zijn die het leuker maken. Ook de historische binnenstad draagt volgens hem bij dat mensen langer blijven en gebruik maken van de aanwezige horeca.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties