Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Opgepompt gas gaat terug het veld in

Logo Laat woerden niet zakkenVolgens de actiegroep 'Laat Woerden Niet Zakken' wil Vermillion Energy het gewonnen gas van het Papekopveld bij Woerden weer terug pompen in het veld om er uiteindelijk ...

meer olie uit te kunnen persen. Dit meldt de actiegroep op Facebook met een stukje tekst uit het winningsplan van de gasproducent.

Hierin staat dat het winningsplan wordt uitgebreid met de benodigde faciliteiten voor het winnen van olie én gas. De apparatuur voor het scheiden van olie, water en gas en voor het opwekken van elektriciteit wordt op het huidige boorterrein opgesteld. De olie met het meekomende water wordt opgeslagen in tanks en vervolgens met vrachtwagens afgevoerd. Het gewonnen gas zou dan mogelijk opnieuw worden geïnjecteerd in het veld om de oliewinning daarmee te stimuleren.

Dit is nieuwe informatie volgens 'Laat Woerden Niet Zakken' omdat vooralsnog werd uitgegaan van elektriciteitsopwekking met het gas.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties