Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Robotvoetbal bij het Minkema College

Logo Minkema College 2Afgelopen donderdag kreeg het Minkema College aan de Minkemalaan de wereldkampioen robotvoetbal op bezoek. In een demonstratie liet Tech United van de...

TU Eindhoven zien waartoe zelfsturende robots in staat zijn. Deze bijzondere voetbalwedstrijd werd georganiseerd in het kader van het jubileumjaar van het Minkema College. In september bestaat de school 100 jaar en dit wordt tien maanden lang gevierd met bijzondere thema’s. De maand februari staat in het teken van de wetenschap.

 

In de aula van de school was een speelveld uitgezet waarop werd gevoetbald. Na een uitleg over de werking van de robots, kwamen ze in actie en lieten diverse spelsituaties zien: overspelen, dribbelen en natuurlijk op doel schieten. Veel leerlingen konden vanaf de tribunes alles volgen. Ook mochten een aantal leerlingen proberen om de robotschoten uit het doel te houden. Dat bleek echter nog niet zo eenvoudig.

Foto’s: Anno Visser

  • 190207-01av-minkema-robot
  • 190207-02av-minkema-robot
  • 190207-03av-minkema-robot
  • 190207-04av-minkema-robot
  • 190207-05av-minkema-robot
  • 190207-06av-minkema-robot

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties