Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig lente weer

Een hogedrukgebied bepaalt ons weer de komende dagen. Er is vandaag veel ruimte voor de zon. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Vanmiddag wordt het 12°C. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt even onder het vriespunt. Ook zondag is het zonnig weer. De zwakke wind komt uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 13°C.

Foto: Mees en veel ruimte voor de zon

mees697

Windmolens prima, maar niet voor niets

Logo WindmolenGemeentes als Oudewater, Montfoort en Lopik zijn best bereid om meer ruimte te bieden voor zonne- of windmolenparken, maar daar moet dan wel iets tegenover staan en de inwoners ...

moeten profiteren van de opgewekte duurzame energie. Dat zegt Gerrit Spelt, wethouder van Lopik bij RTV Utrecht. Lopik en Oudewater zouden bijvoorbeeld meer willen bouwen, wat nu niet mogelijk is door regels van de provincie. Daarnaast zou Oudewater onder andere een betere busverbinding willen.

De kleine gemeentes, met relatief veel ruimte voor zonne- of windparken, willen graag wat doen voor het klimaat, maar er ook van profiteren. Momenteel overleggen zestien gemeenten in de provincie over duurzame energie. Zij worden straks door het klimaatakkoord verplicht om met een plan te komen hoe de regio deze energie kan opwekken. In het overleg tussen de zestien gemeentes (de U16) zitten ook grote kernen, zoals de stad Utrecht. Daar is weinig ruimte voor windmolens.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties