Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Later zonnig weer

De ochtend begint met mist en laag hangende bewolking maar even later breekt de zon door. Vanmidag is het vrij zonnig. Met een zwakke zuidoostenwind voelt het zeer aangenaam aan. Het kwik loopt daarbij op naar 18°C. In de nacht raakt het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6°C. Zaterdagochtend is het bewolkt en er zou zelfs wat motregen kunnen vallen. In de middag komt de zon te voorschijn. De zwakke tot matige wind komt uit het noorden. Met 12°C is het een stuk frisser.

Foto: Mees -
Zonnig in de middag.

DSC 0621

Snuffelen aan palliatieve zorg bij Mantelmeeuw

Logo Stichting Hospice De MantelmeeuwTwee leerlingen van het Kalsbeek College kiezen voor een stageplek bij hospice De Mantelmeeuw in Woerden. “Mijn opa heeft afgelopen zomer in een hospice gelegen, en...

ik heb gezien hoe het er in een hospice aan toegaat.

Heel bijzonder, hoe sterk de mensen zijn die dit werk als vrijwilliger doen”, zegt Floor Wigberts. “Mensen begeleiden in hun laatste stadium is mooi en knap werk, soms heftig maar ook heel liefdevol”, vult Loes de Vries aan.

Vanaf afgelopen dinsdag draaien de twee een paar dagen mee in het hospice aan de Meeuwenlaan. Al een aantal jaren organiseert het Kalsbeek College in het Schilderskwartier in Woerden voor leerlingen van Havo-4 een zorgweek. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen ontdekken wat het betekent om zorg te verlenen of van zorg afhankelijk te zijn.

Met een stageproject zorgt het Kalsbeek dat leerlingen binnen kunnen kijken bij onder meer een ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis of een woonoord voor gehandicapten.

Foto: Kalsbeek College

kalsbeek

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties