Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Later zonnig weer

De ochtend begint met mist en laag hangende bewolking maar even later breekt de zon door. Vanmidag is het vrij zonnig. Met een zwakke zuidoostenwind voelt het zeer aangenaam aan. Het kwik loopt daarbij op naar 18°C. In de nacht raakt het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6°C. Zaterdagochtend is het bewolkt en er zou zelfs wat motregen kunnen vallen. In de middag komt de zon te voorschijn. De zwakke tot matige wind komt uit het noorden. Met 12°C is het een stuk frisser.

Foto: Mees -
Zonnig in de middag.

DSC 0621

Geen strandje, wel pluktuin in Westdampark

Logo Bankje Westdampark1Het Westdampark in Woerden raakt z'n strandje kwijt. Het strandje kwam er als tijdelijke voorziening in 2017. Groot onderhoud en een nieuwe inrichting maken dat het nu...

weer verdwijnt. Verantwoordelijk wethouder Bolderdijk verwijst naar het strand bij de recreatieplas.

In het park is een aantal bomen verwijderd, maar volgens Bolderdijk komen er meer terug. Ook het aantal bloeiende planten wordt groter.

's Avonds zal vooral aan de randen van het park een aantal monumentale bomen worden verlicht. Dat gebeurt spaarzaam om dieren niet te veel te verstoren. Tegelijkertijd met het onderhoud van de begroeiing wordt ook de beschoeiing aangepakt. Die wordt teruggebracht naar de situatie van 1832, het jaar waarin in ons land het kadaster werd ingevoerd.

De werkzaamheden in het park moeten vóór de zomer zijn afgerond.

Foto’s: RPL Woerden

  • WDP-1
  • WDP-2
  • WDP-3
  • WDP-4
  • WDP-5
  • WDP-6

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties