Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Later zonnig weer

De ochtend begint met mist en laag hangende bewolking maar even later breekt de zon door. Vanmidag is het vrij zonnig. Met een zwakke zuidoostenwind voelt het zeer aangenaam aan. Het kwik loopt daarbij op naar 18°C. In de nacht raakt het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6°C. Zaterdagochtend is het bewolkt en er zou zelfs wat motregen kunnen vallen. In de middag komt de zon te voorschijn. De zwakke tot matige wind komt uit het noorden. Met 12°C is het een stuk frisser.

Foto: Mees -
Zonnig in de middag.

DSC 0621

Kinderburgemeester geeft startschot afvalvrije school

Logo burgemeesterAfgelopen maandag gaf kinderburgemeester Britt Klomp de feestelijke aftrap van het educatieprogramma ‘Afval, het begin van iets nieuws’.

Dit deed zij op basisschool de Ridderhof in Vreeland samen met de ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’ en wethouder Van Dort.

De kinderburgemeester is ambassadeur van het educatieprogramma. Het is een lesprogramma waarmee de kinderen leren waarom ze afval moeten scheiden en hoe je dat het gemakkelijkst thuis kunt doen.

Onder het mom van ‘jong geleerd, is oud gedaan’ wordt op deze manier op school de basis gelegd. Onder de titel ‘Afval het begin van iets nieuws’ worden scholen actief betrokken bij afvalscheiding en afvalpreventie.

Britt vindt het belangrijk om goed om te gaan met het milieu en om de directe omgeving rondom scholen schoon te houden. “Afval scheiden moet een gewoonte gaan worden. Als wij het op school goed leren, blijven wij het de rest van ons leven goed doen”, aldus Britt.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties