Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Later zonnig weer

De ochtend begint met mist en laag hangende bewolking maar even later breekt de zon door. Vanmidag is het vrij zonnig. Met een zwakke zuidoostenwind voelt het zeer aangenaam aan. Het kwik loopt daarbij op naar 18°C. In de nacht raakt het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6°C. Zaterdagochtend is het bewolkt en er zou zelfs wat motregen kunnen vallen. In de middag komt de zon te voorschijn. De zwakke tot matige wind komt uit het noorden. Met 12°C is het een stuk frisser.

Foto: Mees -
Zonnig in de middag.

DSC 0621

Nieuwe stappen Brediusboerderij en Brediuspark

Logo BrediushoeveDe gemeente Woerden heeft ingestemd met het herstel van de Brediusboerderij in het Landgoed Bredius, ofwel het Brediuspark. De vergunning zal binnenkort worden verleend.

Daarmee is er ook toestemming verleend voor de komst van een restaurant op deze locatie. Wel is er nog bezwaar mogelijk voor belanghebbenden. Daarnaast heeft het college vastgesteld wat de uitgangspunten zijn voor de toekomst van het centrumgebied van het landgoed.

In mei is er een avond om omwonenden en andere belanghebbenden te informeren over de plannen.

“De restauratie van de boerderij is een lang gekoesterde wens van de betrokken organisaties en de vele bezoekers aan het landgoed. Met de omgevingsvergunning komt dit nu, elf jaar na de brand, in zicht.

De toekomstige inrichting maakt het centrumgebied tot een mooi samenhangend geheel en een fijne plek om naar toe te gaan.

We zien uit naar de realisatie ervan”, zegt de voorzitter van de Stichting Landgoed Bredius, Mieke Lendfers.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties