Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Later zonnig weer

De ochtend begint met mist en laag hangende bewolking maar even later breekt de zon door. Vanmidag is het vrij zonnig. Met een zwakke zuidoostenwind voelt het zeer aangenaam aan. Het kwik loopt daarbij op naar 18°C. In de nacht raakt het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6°C. Zaterdagochtend is het bewolkt en er zou zelfs wat motregen kunnen vallen. In de middag komt de zon te voorschijn. De zwakke tot matige wind komt uit het noorden. Met 12°C is het een stuk frisser.

Foto: Mees -
Zonnig in de middag.

DSC 0621

Start bouw Stadskraan in Nieuwegein

Logo Stadskraan UtrechtIn Nieuwegein is deze week een start gemaakt met de herbouw van de Stadskraan op de Museumwerf in Vreeswijk. Een dergelijke hijskraan stond tot in de 19e eeuw op ...

het wed bij de Ganzenmarkt in Utrecht. Over een paar jaar zal de nagebouwde kraan een plek krijgen aan de Bemuurde Weerd in Utrecht. Stadskranen werden gebruikt om schepen te laden en te lossen.

Het werk wordt uitgevoerd door leerlingen van de Ambachtsschool Vreeswijk die op de museumwerf is gevestigd. Het officiële startsein voor de herbouw werd gegeven door gedeputeerde van de provincie Utrecht, Mirjam Maasdam en Martin Vos, voorzitter van de Stichting Stadskraan.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties