Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Later zonnig weer

De ochtend begint met mist en laag hangende bewolking maar even later breekt de zon door. Vanmidag is het vrij zonnig. Met een zwakke zuidoostenwind voelt het zeer aangenaam aan. Het kwik loopt daarbij op naar 18°C. In de nacht raakt het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6°C. Zaterdagochtend is het bewolkt en er zou zelfs wat motregen kunnen vallen. In de middag komt de zon te voorschijn. De zwakke tot matige wind komt uit het noorden. Met 12°C is het een stuk frisser.

Foto: Mees -
Zonnig in de middag.

DSC 0621

Landschap Zuid-Holland scoort het laagst

Logo Provincie Zuid HollandHet landschap van de provincie Zuid-Holland krijgt het laagste rapportcijfer van Nederland. Rond Rotterdam en de zuidrand van Den Haag krijgt het zelfs een onvoldoende.

Dat blijkt uit de Nationale Landschap Enquête van Natuurmonumenten, uitgevoerd door Wageningen Environmental Research. Zo'n 81 procent maakt zich zorgen om het landschap in de provincie. Ook de zorgen over de toekomstige ontwikkelingen zijn duidelijk het grootst in het westen van het land, met wederom de westelijke Randstad als uitschieter.

Eind november vorig jaar lanceerde Natuurmonumenten de publieksraadpleging over het landschap in ons land. Deelnemers zijn gevraagd hun waardering te geven over het landelijk gebied in hun woonomgeving. Met ruim 45.000 respondenten, waarvan ongeveer 7.100 uit Zuid-Holland, is het de grootste publieksraadpleging over het landschap in Nederland ooit.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties