Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Koningspaar bezocht Utrecht

Logo Mapping AustraliaKoning Willem-Alexander en koningin Máxima waren gisteren in Utrecht voor de opening van de expositie ‘Mapping Australia’ in het Aboriginal Art Museum aan de Oudegracht.

Komende week is hier de Dirk Hartog-schotel, afkomstig uit het Rijksmuseum te bewonderen. Deze schotel, een tinnen plaat, is 400 jaar geleden in West-Australië achtergelaten door VOC-schipper Dirk Hartog, die daar als eerste Europeaan aankwam. 80 jaar later werd de schotel door een andere schipper meegenomen naar Nederland.

De schotel is t/m 9 oktober te zien in Utrecht. Daarna gaat hij naar Australië als onderdeel van de viering van de historische landing van Dirk Hartog in 1616. Daar is de schotel tentoongesteld op de tentoonstelling ‘Mapping Australia’ die tot en met 15 januari wordt gehouden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen in die periode een staatsbezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties