Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Kunstachtige hijskraan 'in bedrijf' in het stationsgebied

Logo Public Works UtrechtIn de bouwput op de Utrechtse Croeselaan, voor het Beatrixgebouw, komt een bijzondere hijskraan van twintig meter hoog. De kraan draait langzaam mee met de wind, maar hijst...

en verplaatst niets. Hij staat er vanwege het kunstproject Public Works Utrecht, die zorgt voor kunst in het stationsgebied. Het uiteinde van de bouwkraan eindigt in een verzameling bliksemschichten. 

Het kunstproject heeft de naam 'Gone with the wind' gekregen en is een project van ontwerp- en kunstenaarsduo Helen Evans en Heiko Hansen. De bouwkraan staat voor 'de vergankelijkheid en fragiliteit van elke verbouwing die we ondernemen, hoe groot die ook mag zijn'.

Vanaf 10 oktober is de kraan 'in bedrijf'. Hij blijft staan tot begin januari. Wanneer de avond valt worden lichtjes die op de kraan zitten aangestoken. Die lichtjes blijven de gehele avond en nacht aan staan.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties