Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Reinier Overbeek Springer van het Jaar

Logo Polsstokverspringen1Ieder jaar wordt het polsstokverspringseizoen afgesloten met een feest waarbij prijzen worden uitgereikt aan onder andere de Springer- en Talent...

van het jaar. Afgelopen zaterdag vond dit plaats in Dorpshuis XXL in Benschop.

Reinier Overbeek was duidelijk de grote man van deze avond en werd uitgeroepen voor Springer van het Jaar. Dit jaar wist hij alle belangrijke wedstrijden te winnen, zoals het Hollands Kampioenschap, de NFM en het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast sprong hij op het NK in Bergum een nieuw Nederlands Record.

Met 20.30 meter was hij de eerste jongen die de twintig metergrens wist te doorbreken. Andere genomineerden waren Wouter van Midden en Demi Groothedde, die beide tot bijzondere prestaties kwamen.

De prijs voor Talent van het Jaar ging naar Montfoorter Guus Hoogland. Hij wist in 2018 drie dagtitels te pakken en werd tweede in het klassement, achter Reinier Overbeek. Daarnaast sprong hij zes persoonlijke records, waarbij hij uiteindelijk tot 17.51 meter kwam. Timon de Haay en Suzanne Mulder waren ook genomineerd vanwege de grote progressie die zij dit jaar hebben geboekt.

Naast deze ereprijzen werd er ook een ludieke prijs uitgereikt voor de springer met de meeste natsprongen. Die ging naar Woerdenaar Jaco de Groot, wat laat zien dat deze topspringer ook vaak risico’s neemt. Dit jaar sprong De Groot 53 keer in de sloot of maakte hij een ongeldige sprong om een andere reden.

De Groot won daarnaast een prijs voor het winnen van het De Samenwerking-klassement in de senioren-categorie. Andere winnaars hiervan waren Dymphie Baas-Van Rooijen (dames), Richard van Bemmel (junioren), Reinier Overbeek (jongens) en Demi Groothedde (meisjes).

Foto’s: Polsstokbond Holland
Reinier Overbeek geflankeerd door Demi Groothedde en Thomas van Midden
Klassementwinnaars Jaco, Dymphie, Richard, Reinier en Demi

Polstok01Polstok02

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties