Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en wind

Een depressie bepaalt ons weer de komende dagen. Er valt vandaag regen. In de middag zijn er ook droge perioden. De matige tot vrij krachtige wind komt uit het zuidwesten. De temperatuur wordt 6°C. In de avond gaat het harder regenen en in de nacht vallen er winterse buien. Het waait flink door. Het kwik daalt naar 1°C. Donderdag is het wisselend bewolkt en vallen er buien. Tegen de avond klaar het op. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 5°C aan.

De vraag wordt in deze tijd gesteld: krijgen we een witte kerst? Het antwoord is nee!. Het blijft waarschijnlijk wel droog. Af en toe zien we de zon en de temperatuur ligt nabij de 7°C. In de nachten geenmeesj1068 vorst.

Foto van RPL: vooruit dan, nog even na genieten.

Nu op RPL: Love Unlimited - Walking In The Rain

Deze week op tv

RPL Woerden is op de televisie te ontvangen. Voor de instellingen van uw tv-toestel zie: Televisie- en radiofrequenties.
Dagelijks actuele onderwerpen staan in dit overzicht.
Onderstaand de films van deze week:

 

Natuur in de omgeving - Vogels op de Reeuwijkse plassen

Wanneer de slootjes en andere ondiepe wateren bevroren raken, verzamelen eenden en ganzen zich op plekken met dieper water dat niet zo snel dichtvriest. Vandaag zochten we daarom de Reeuwijkse Plassen op. Dit natuurgebied is 600 hectare groot en speciaal voor wintergasten als kolgans, kleine zwaan, slobeend, smient en krakeend aangewezen als Natura 2000-gebied. In tijden van vorst kunnen hier wel 100.000 vogels worden gezien! De polders bieden voedsel en het water zorgt voor rust en bescherming tijdens de nacht.

 

De spiegel van Woerden

Roos heeft een gezellig gesprek met mensen in en om de Harmelense bibliotheek.

Wilt u oudere uitzendingen bekijken, ga dan naar het betreffende programma in de linker kolom.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties